Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag aardappel courgetteschotel

recept van de log dag aardappel courgetteschotel

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag aardappel courgetteschotel
(magnetron)
350 gr krielaardappelen
1 kleine courgette
1 kleine rode paprika
1 ui
4 eieren
1 theelepel basilicum
zout en peper
4 eetlepels melk
1 bekertje creme fraiche
50 gr geraspte kaas
Halveer de geschilde of geschrapte aardappelen en verwarm ze met 2 eetlepels water in een ronde, ovenvaste glazen schaal (afgedekt) 4-5 minuten op 100%.
Maak de courgette schoon, was hem en snijd hem in reepjes.
Ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaad, was hem en snijd hem in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Doe alle groenten in een ronde ovenvaste schaal en verwarm ze (afgedekt) 3-4 minuten op 100%.
Giet het water van de aardapppelen en de groenten af.
Schep de aardappelen en de groenten door elkaar en doe ze in een beboterde ovenvaste glazen schaal.
Klop de eieren los met de basilicum, zout en peper naar smaak, de melk, de creme fraiche en de helft van de kaas.
Schenk dit mengsel over de groenten en aardappelen, strooi er de rest van de kaas over en verwarm de schotel (onafgedekt) 6-7 minuten op 100%.
Geef er een groene of gemengde salade bij.

Previous post:

Next post: