Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag aardappel erwtensoep uit peru

recept van de log dag aardappel erwtensoep uit peru

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag aardappel erwtensoep uit peru
1 liter groentebouillon
4 grote aardappelen in dobbelstenen
1 rode peper zonder zaad in reepjes
1 gesnipperde rode ui
3 gesnipperde tenen knoflook
300 gr diepvriesdoperwten
1 klein blikje maiskorrels
1/8 liter creme fraiche
1 uitgeperste limoen
zout, peper
2 bosuien in ringetjes
1/2 bosje korianderblaadjes
Breng de helft van de bouillon met de aardappelen, de ui, de peper en de knoflook aan de kook en laat ± 20 minuten zacht pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer glad en voeg de rest van de bouillon toe.
Voeg de doperwten en de mais toe en kook deze kort mee.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap.
Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de bosui en de koriander

Previous post:

Next post: