Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag aardappelaubergineschotel

recept van de log dag aardappelaubergineschotel

by de man in de zorg on January 30, 2009

recept van de log dag aardappelaubergineschotel
400 gr mager rundvlees
100 gr mager rookspekreepjes
zout, versgemalen peper
2 theelepels Provenciaalse kruiden
3 teentjes knoflook
1/4 liter droge rode wijn
olijfolie
700 gr aubergine
3 vleestomaten
1 kg kruimige aardappelen
boter
1 dl koffieroom
Snijd het rundvlees in stukjes en zet het met de rookspekreepjes, 1 theelepel zout en peper uit de molen, de kruiden, 2 teentjes knoflook uit de pers, de rode wijn en 2 eetlepels olijfolie 3 uur koel weg; schep af en toe om.
Snijd de aubergine in dunne plakken, zet ze, met flink wat zout bestrooid, 15 minuten in een vergiet weg, dep ze droog en rooster de plakken onder de voorverwarmde grill goudbruin.
Snijd de vleestomaten in plakken.
Schil de aardappelen, schaaf ze in plakken en schep ze met 2 eetlepels olijfolie om.
Vet een ovenschaal in en schep de vleesstukjes erin.
Leg de aubergine- en tomaatplakken er dakpansgewijs op en schenk er het marinadevocht over.
Schik daarop de aardappelplakjes.
Vermeng de koffieroom met zout, peper, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel Provenciaalse kruiden en lepel dit over de aardappelen.
Bak de schotel 1 1/2 uur bij 200 °C; dek hem eventueel na 1 uur met bakpapier af om verbranden te voorkomen.

Previous post:

Next post: