Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag aardappelschijfjes met kip en tonijn

recept van de log dag aardappelschijfjes met kip en tonijn

by de man in de zorg on July 12, 2008

recept van de log dag aardappelschijfjes met kip en tonijn
Ingredienten: 1 duopak aardappelschijfjes (700 g), 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 g), 1/2 eetlepel Provenciaalse kruiden, 2 blikjes tonijn op olie, 1 komkommer, 125 ml zure room, 2 eetlepels kappertjes, 3 bosuitjes in ringen

Bereiden: Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Kipblokjes bestrooien met kruiden, zout en peper. In braadpan 3 el olie (van tonijn) verhitten en kip 6 min. bakken. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Komkommerplakjes omscheppen met 2 el zure room, 1 el azijn (uit potje kappertjes), 1 gesneden bosuitje, zout en peper. Tonijn afgieten en met kappertjes, rest van ringetjes bosui en rest van zure room door kipblokjes mengen. Nog 2 min. verwarmen. Aardappelschijfjes en kip-tonijnmengsel over vier borden verdelen, komkommersalade ernaast scheppen.

Previous post:

Next post: