Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag advocaat uit eigen keuken

recept van de log dag advocaat uit eigen keuken

by de man in de zorg on February 3, 2004

recept van de log dag advocaat uit eigen keuken
Voor ruim 1 liter advocaat:
12 verse eieren
350 gr witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker (tenminste 10 gram)
1 liter brandewijn
Spoel een kom met kokend water om.
Breek de eieren (op kamertemperatuur) in de kom, voeg de suiker en de vanillesuiker toe en klop alles met een garde tot een vrij dikke, luchtige massa is verkregen.
Voeg er, onder voortdurend kloppen, heel langzaam in een dun straaltje 1 dl brandewijn aan toe en zet de kom daarna in een pan waarin water zachtjes aan de kook wordt gehouden (au bain marie).
Voeg onder voortdurend kloppen langzaam de rest van de brandewijn toe.
Ga door met het kloppen tot de advocaat is gebonden.
Neem de kom uit het heetwaterbad en zet hem in een bak met koud water.
Voeg eventueel ijsblokjes toe.
Laat de advocaat, onder regelmatig doorroeren en kloppen, koud worden.

Previous post:

Next post: