Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag bietjescarpaccio met geitenkaas en honingdressing

recept van de log dag bietjescarpaccio met geitenkaas en honingdressing

by de man in de zorg on December 8, 2007

recept van de log dag bietjescarpaccio met geitenkaas en honingdressing
Ingredienten: 2 gekookte en geschilde rode bietjes, 2 el pijnboompitten, 1.5 el olijfolie extra vierge, 1 el witte wijnazijn, 1/2 el honing, 75 g zachte geitenkaas, 1 el verse tijmblaadjes

Bereidingswijze: Snijd de rode bietjes in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes in een cirkel op de borden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat de pitten op een bord afkoelen. Klop van de olijfolie, de wijnazijn en de honing een dressing en voeg zout en peper naar eigen smaak toe. Verkruimel de geitenkaas grof boven de carpaccio en sprenkel de dressing erover. Bestrooi de carpaccio met de geroosterde pijnboompitten en de tijmblaadjes.

Previous post:

Next post: