Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag broodgebakjes

recept van de log dag broodgebakjes

by de man in de zorg on April 6, 2010

recept van de log dag broodgebakjes
6 sneden brioche of maisbrood
desgewenst een klein scheutje cognac of andere drank
6 lepels abrikozen- of bosvruchtenjam
1/2 bakje ricotta
de geraspte schil van 1 limoen
2 eetlepels limoensap
100 gr pure chocola
100 gr poedersuiker
suikerpilletjes ter garnering
Besprenkel de sneetjes brood voor een grote-mensen-smaak desgewenst met een klein beetje alcoholische drank.
Besmeer ze met de jam en laat die even intrekken.
Roer de ricotta los met de geraspte schil van 1 limoen en 1 eetlepel limoensap en strijk dit mengsel op 4 van de met jam besmeerde sneden brood.
Leg er twee op elkaar en plak er de 2 andere sneden brood met de jamkant naar beneden op.
Snijd de stapeltjes met een scherp mes, zonder te duwen, in vieren.
Laat in een pan met dikke bodem op heel laag vuur voortdurend roerend de in kleine stukjes gebroken pure chocola smelten.
Maak de chocola niet te heet, anders loopt u de kans dat de zaak gaat schiften.
Bestrijk de petitfourtjes bovenop en rondom met de gesmolten chocola en laat de chocola stollen.
Roer 1 eetlepel limoensap door de poedersuiker en blijf roeren tot u een glanzend glazuur heeft.
Bestrijk de bovenkant van de broodgebakjes met het glazuur en versier ze chic, met gouden en of zilveren pilletjes, of vrolijk, met gekleurde pilletjes of andere garneersels voor taarten.

Previous post:

Next post: