Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag bruschetta boerenkool

recept van de log dag bruschetta boerenkool

by de man in de zorg on February 15, 2004

recept van de log dag bruschetta boerenkool
15 februari 2004
1 ciabatta (Italiaans brood van ± 200 gr)
2 eetlepels olijfolie
30 gr pijnboompitten
150 gr verse boerenkool
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel zongedroogde tomaatjes op olie
1 teentje knoflook
3 eetlepels water
zout, peper
25 gr rozijnen
100 gr zachte geitenkaas
Verwarm de oven voor op 230°C.
Snijd het ciabatta in sneetjes van ± 11/2 cm dik, leg die naast elkaar op een met bakpapier belegd bakblik en bedruppel de sneetjes brood met olijfolie.
Leg de pijnboompitten naast de sneetjes brood op het bakblik om ze te roosteren.
Rooster het brood en de pitten in 5-6 minuten lichtbruin.
Snijd de stelen uit de boerenkool en snijd de bladeren in repen van ± 1 cm breed.
Was de boerenkool en laat hem goed uitlekken.
Verhit de eetlepel olie met de olie van de tomaatjes in een wok of wijde hapjespan en roerbak de boerenkool met het fijngehakte teentje knoflook en de in reepjes gesneden tomaatjes 3-4 minuten.
Voeg het water toe, dek de pan af en kook de boerenkool in nog ± 12 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de geitenkaas in stukjes.
Schep de rozijnen, de pijnboompitten en de stukjes geitenkaas door de boerenkool, warm alles even goed door en verdeel het mengsel over de geroosterde sneetjes brood.

Previous post:

Next post: