Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag bruschette

recept van de log dag bruschette

by de man in de zorg on February 21, 2004

recept van de log dag bruschette
3 artisjokken
2 citroenen
suiker
zout, versgemalen peper
olijfolie
verse munt
8 flinke sneden stevig brood
Maak de artisjokken schoon door alle harde en oneetbare delen te verwijderen (bladen, steel, hooi in het binnenste). Er blijft een mooi hart over met eventueel nog wat zachte bladen.
Wrijf ze meteen in met een halve citroen en kook de harten in gezouten water met wat suiker net gaar.
Snijd ze in kleine stukjes en meng er naar smaak olijfolie, citroensap, fijngehakte munt en zout en peper door.
Blijf proeven en corrigeer de smaak.
Rooster het brood onder de grill knapperig en goudbruin, strooi er wat zout over en beleg het met de artisjokkensalade

Previous post:

Next post: