Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag cannelloni met paksoi en walnoten

recept van de log dag cannelloni met paksoi en walnoten

by de man in de zorg on December 26, 2009

recept van de log dag cannelloni met paksoi en walnoten
12 gedroogde cannellonibuisjes, een scheutje olijfolie, boter om in te vetten, 50 gr gehakte walnoten,
Voor de vulling: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote gehakte ui, 1 geperst teentje knoflook, 450 gr fijngesneden paksoi, 200 gr gehakte tomaten uit blik, 1 theelepel gedroogde oregano, 3 eetlepels fijngehakte verse basilicum, 225 gr ricotta, 75 gr vers volkorenbroodkruim, 50 gr walnoten, 1 flinke mespunt versgeraspte nootmuskaat, zout, versgemalen peper
Voor de kaassaus: 25 gr boter, 25 gr bloem, 3 dl melk, 50 gr geraspte fontina
Breng in een grote pan water aan de kook, voeg de pasta en een scheutje olijfolie toe en kook de pasta, onder af en toe roeren, in ± 10 minuten beetgaar. Stort de pasta in een vergiet, spoel hem onder de koude kraan af, dep met keukenpapier droog en zet hem apart. Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en de knoflook in 2-3 minuten glazig. Voeg de paksoi, tomaat en oregano toe, laat alles ± 5 minuten koken en roer regelmatig tot alle vocht is verdampt. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Doe het groentenmengsel in een keukenmachine en voeg de basilicum, de ricotta, het broodkruim, de walnoten en nootmuskaat toe. Pureer tot een glad mengsel en breng dat op smaak met zout en peper. Smelt de boter voor de saus in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat 1 minuut koken. Roer er langzaam de melk door en verhit tot de saus kookt en gebonden is. Roer de fontina erdoor. Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk de binnenkant van een platte ovenschaal met boter. Vul de cannellonibuisjes met behulp van een theelepel en leg ze in de schaal. Giet de kaassaus er gelijkmatig over. Bestrooi het gerecht met de walnoten en bak het in ± 30 minuten goudbruin.

Previous post:

Next post: