Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag cannelloni

recept van de log dag cannelloni

by de man in de zorg on May 22, 2009

recept van de log dag cannelloni
(Pastarolletjes met vleesvulling)
350 gr pastadeeg
5 dl melk
60 gr bloem
80 gr boter
2 eetlepels koffieroom
2 stuks laurierblaadjes
1 mespunt nootmuskaat
3 mespunt zout
3 mespunt peper (zwart)
1 1/2 stuks uien (gesnipperd)
4 eetlepels olijfolie
300 gr rundergehakt
100 gr worst (mortadella)
1 stuks eieren
100 gr kaas (Parmezaanse)
100 gr ricotta
1 teentje knoflook
400 gr tomaten (blik)
1 mespunt tijm
0 1/2 eetlepels majoraan
1 dl wijn (wit)
Bechamelsaus:
Smelt in een sauspan 40 gr boter, voeg de bloem toe en laat die op laag vuur in 2 minuten gaar worden.
Voeg de melk al kloppend met een garde toe.
Doe er een stukje laurierblad bij en laat de saus in de gesloten pan 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vulling:
Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit 1/2 gesnipperde ui 3 minuten.
Doe er 150 gr gehakt bij en bak dit rul en lichtbruin.
Neem de pan van het vuur en vermeng de inhoud met de mortadella, de ricotta, 50 gr Parmezaanse kaas en het ei.
Roer 2 eetlepels bechamelsaus door de vulling en breng op smaak met zout en peper.
Vleessaus:
Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de hele gesnipperde ui 1 minuut.
Voeg de geperste knoflook toe en fruit die 1 minuut mee.
Voeg de rest van het gehakt toe en bak het rul en lichtbruin.
Voeg de tijm, majoraan en laurier toe en blus af met de witte wijn.
Doe de tomaten erbij en laat het geheel in een gesloten pan 45 minuten stoven.
Pasta:
Rol de pasta zo dun mogelijk uit en verdeel de lap in vierkanten van 10 x 10 cm.
Breng 5 liter water aan de kook, voeg 2 eetlepels zout toe en kook de pastavellen met 4 tegelijk 20 seconden.
Haal ze met een schuimspaan uit het water, dompel ze in koud water en laat ze op een theedoek uitlekken.
Vet een ovenschaal in met de rest van de boter.
Neem een pastavel, doe er een eetlepel vulling op en rol het pastavel op.
Doe dit met alle vellen en leg de rolletjes naast elkaar in de schaal.
Giet de vleessaus erover, bedek die met de bechamelsaus en bestrooi de cannelloni met de rest van de geraspte kaas en de vlokjes boter.
Bak de schotel 15 minuten in de op 200 °C voorverwarmde oven.

Previous post:

Next post: