Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag crostini met creme van broccoli

recept van de log dag crostini met creme van broccoli

by de man in de zorg on February 22, 2004

recept van de log dag crostini met creme van broccoli
1 flinke struik of 2 kleinere struikjes verse broccoli, samen ± 500 gr
zout
8 grote, licht geroosterde sneden volkorenbrood
250-300 gr verse roomkaas, zoals Mon Chou (op kamertemperatuur)
witte peper uit de molen
geraspte nootmuskaat
2 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas
Maak de broccoli schoon en houd 24, bij voorkeur vrijwel gelijke (mini)-broccoliroosjes apart.
Snijd de rest van de roosjes grof, schil de stengel(s) en snijd ze in kleine stukjes.
Breng in een pan 11/2 liter water aan de kook.
Voeg 2 theelepels zout toe en leg de miniroosjes erin.
Temper het vuur en houd alles 5 minuten tegen de kook aan.
Laat de roosjes daarna op een zeef uitlekken, afkoelen en opdrogen.
Zet de rest van de broccoli op met ruim kokend water met 2 theelepels zout per liter en laat 8-10 minuten koken.
Stort de broccoli in een vergiet en laat uitlekken, afkoelen en opdrogen.
Maak er een fijne puree van en meng de puree met de verse roomkaas.
Blijf roeren tot een vrij gladde massa is verkregen.
Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Verdeel de massa in 8 porties en bestrijk de sneden geroosterd brood ermee.
Snijd het brood tweemaal diagonaal door en leg op elk driehoekje een broccoliroosje.
Bestrooi de crostini’s met wat fijngeraspte kaas.

Previous post:

Next post: