Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag crostini voor cowboys

recept van de log dag crostini voor cowboys

by de man in de zorg on February 23, 2004

recept van de log dag crostini voor cowboys
4 mooie biefstukken van ± 150 gr
± 2 dl olijfolie
het sap van 1 grote citroen
3 eidooiers op kamertemperatuur
2 gehakte tenen knoflook
1 theelepel Dijon-mosterd
zout
11/2 dl maisolie
2 theelepels verse rozemarijnnaaldjes
versgemalen peper
8 flinke sneden stevig (wit of bruin) boerenbrood
takjes waterkers of rozemarijn
Marineer de biefstukken in 3 eetlepels olie met 3 eetlepels citroensap.
Doe de eidooiers met 3 eetlepels citroensap, de knoflook, de mosterd en 1/2 theelepel zout in de kom van de keukenmachine en pureer tot een glad
geheel.
Laat de motor draaien en voeg geleidelijk, in een dun straaltje eerst de maisolie en vervolgens nog ± 11/2 dl olijfolie toe.
De saus zal mooi dik worden.
Doe er de rozemarijn en wat peper bij en pureer nog even.
Proef of er nog meer zout of peper bij moet.
Laat de rozemarijnsaus minstens 1 en maximaal 3 dagen in de koelkast rusten.
Grill de biefstukken op de hete barbecue of op de gloeiende grillpan.
1 a 2 minuten zal voldoende zijn voor mooi rose gegrilde steaks.
Laat het vlees even rusten en bestrooi met zout en peper.
Rooster de sneden brood goudbruin en krokant en besmeer ze aan een kant met de saus.
Snijd de biefstukken in mooie plakken en verdeel ze over de crostini.
Garneer met het groen en serveer direct.
Geef de rest van de saus erbij.

Previous post:

Next post: