Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag eiercurry

recept van de log dag eiercurry

by de man in de zorg on February 9, 2004

recept van de log dag eiercurry
8 eieren
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
stukje verse gemberwortel
1 rode peper
1 theelepel garam masala
1/2 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel zout
100 gr diepvries doperwten
1 vleestomaat
1 groene peper
2 eetlepels korianderblaadjes
2 eetlepels olie
Kook de eieren in ± 8 minuten hard en laat ze onder koud water schrikken.
Pel de eieren en zet ze apart.
Snijd de sjalotjes klein en hak de knoflookteentjes, het stukje gemberwortel en de rode peper zo fijn mogelijk.
Snijd de tomaat in stukjes en de groene peper in dunne ringetjes.
Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotjes hierin lichtbruin.
Voeg de knoflook, de gemberwortel en de rode peper toe, schep even om en voeg dan de garam masala, de kurkuma, de koriander, de komijn en het zout toe.
Doe de hardgekookte eieren en de blokjes tomaat erbij en schep ze voorzichtig door het kruidenmengsel.
Voeg na 2 minuten 1/4 liter water toe en breng het aan de kook.
Doe de doperwten en de groene peper erbij en laat het gerecht ± 5 minuten zachtjes sudderen.
Proef de saus en voeg zo nodig nog wat zout toe.
Schep, als de doperwten gaar zijn, de eieren uit de wok, snijd ze in partjes en leg die op een serveerschaal.
Giet de doperwten en de saus over de eieren.
Garneer de eiercurry met de korianderblaadjes en serveer direct met een kom gekookte Basmatirijst.

Previous post:

Next post: