Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag eieren in chilisaus

recept van de log dag eieren in chilisaus

by de man in de zorg on February 5, 2004

recept van de log dag eieren in chilisaus
6 kleine eieren
6 sjalotjes
2 teentjes knoflook
6 gedroogde rode pepertjes
2 verse rode pepers
1 theelepel trasi (garnalenpasta)
1 theelepel zout
1 theelepel bruine suiker
1 dessertlepel tamarindepasta
2 eetlepels gebakken uitjes (fruitjes)
3 eetlepels olie
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Laat ze schrikken, pel ze en leg ze op keukenpapier.
Pureer de sjalotjes, de knoflook, de gedroogde pepertjes, de verse pepers en de trasi in een keukenmachine tot een pasta.
Voeg 2 eetlepels heet water toe en laat de machine nog even draaien.
Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren hierin tot ze aan alle kanten een lichtbruin kleurtje hebben gekregen.
Haal ze uit de wok en zet ze apart.
Roerbak het mengsel uit de keukenmachine ± 4 minuten op een niet te hoog vuur in de achtergebleven olie.
Voeg het zout, de bruine suiker, de tamarindepasta en 11/2 dl water toe, breng dit aan de kook en leg dan de eieren in de saus.
Laat de eieren al roerend 2 minuten mee sudderen.
Leg de eieren op een schaal en laat ze buiten de koelkast afkoelen.
Halveer de eieren voor het serveren en garneer de schaal met wat schijfjes komkommer en takjes krulpeterselie.
Serveer de eieren op kamertemperatuur.
Geef er een klein kommetje met gebakken uitjes bij. Deze zijn kant-en-klaar te koop, maar ook makkelijk zelf te maken.
Heel lekker zijn gebakken sjalotjes.
Snijd de sjalotjes in heel dunne ringen, dep die met keukenpapier droog en frituur ze in een laagje olie tot ze goudbruin zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Met gewone uien kan het ook.
Snijd deze dan niet in ringen, maar eerst in vieren en dan in dunne kwart ringen.

Previous post:

Next post: