Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag eieren met garnalen

recept van de log dag eieren met garnalen

by de man in de zorg on February 7, 2004

recept van de log dag eieren met garnalen
4 eieren
4 grote garnalen
een stukje verse gemberwortel (11/2 cm)
1 eetlepel vissaus
versgemalen zwarte peper
2 voorjaarsuitjes
4 teentjes knoflook
4 takjes koriander
1 eetlepel olie
Pel de garnalen, verwijder de zwarte draad, spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
Verdeel de garnalen in vieren.
Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
Vermeng in een kom de garnalen, de gemberwortel, de vissaus en ± 1/2 theelepel versgemalen zwarte peperl.
met elkaar.
Maak de voorjaarsuitjes schoon en snijd ze klein.
Klop de eieren samen met 11/2 water in een flinke kom los, maar niet schuimig, roer er het garnalenmengsel en de voorjaarsuitjes door en schenk het eimengsel in 4 vuurvaste kommetjes.
Breng in een pan water aan de kook.
Zet er een stoommandje in met de 4 kommetjes en leg een deksel op de pan.
Zet het vuur laag en stoom de eieren in 10 minuten gaar.
Haal even het deksel van de pan en controleer of het eimengsel goed is gestold.
Verleng de tijd zo nodig.
Pel intussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de plakjes hierin goudbruin.
Bak ze al roerend op een niet te hoog vuur, want knoflook kan snel verbranden.
Haal de kommetjes uit de stoompan en verdeel de knoflook over de eieren.
Garneer met een klein takje koriander.

Previous post:

Next post: