Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag fassoelatha

recept van de log dag fassoelatha

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag fassoelatha
(2 personen)
75 gr snelkokende rijst, 1/2 gesnipperde ui, 2 1/2 eetlepel olijfolie, 1 kleine courgette in blokjes, 2 stengels bleekselderij in plakjes, 1 blik gepelde tomaten (400 gr), 7 1/2 dl kippenbouillon (tablet), 1 theelepel gedroogde oregano (of 1 eetlepel verse), 150 gr kipfilet in reepjes, 1 klein blik witte bonen uitgelekt, zout, peper, 1 eetlepel fijngesneden peterselie
extra nodig: 2 timbaaltjes of kleine kopjes, ingevet
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roerbak in een wok de ui in 1 1/2 eetlepel olie ± 5 minuten. Voeg de courgette en de bleekselderij toe en bak ze ± 5 minuten mee. Roer de tomaten, bouillon en oregano erdoor, breng aan de kook en laat ± 10 minuten koken.
Roerbak de kip in 1 eetlepel olie ± 5 minuten. Roer de kip, bonen, zout en peper door de bouillon, verwarm alles goed en bestrooi met peterselie. Vul de timbaaltjes met rijst en stort de rijst in het midden van een diep soepbord. Schenk de soep er omheen.

Previous post:

Next post: