Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag gebakken eieren

recept van de log dag gebakken eieren

by de man in de zorg on February 8, 2004

recept van de log dag gebakken eieren
Voor een frittata:
4 grote eieren
een flinke scheut (koffie)room
zout
klontje boter
Voor een hartige versie:
150 gr paddestoelen
klontje boter
peper
25 gr geraspte oude kaas
Voor een zoete versie:
1 appel
klontje boter
± 2 eetlepels suiker (naar smaak)
desgewenst een scheutje sherry
1 eetlepel geraspte citroenschil
Bak of kook alle extra ingredienten gaar (voorzover ze niet rauw eetbaar zijn) en snijd of hak ze in echt kleine stukjes.
Het resultaat laat zich het best omschrijven als een soort dunne frittata.
Het basisrecept: Klop de eieren even los met de melk of de room en zout naar smaak (voor de zoete versies alleen een snufje).
Bak de eierstruif in een klontje boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag met deksel erop, op laag vuur.
Haal na ± 10 minuten het deksel van de pan en laat het iets gerezen baksel, nog steeds op laag vuur, even uitdampen.
Snijd voor een hartige versie de paddestoelen in kleine stukjes, bak ze in de boter en roer ze met peper naar smaak en de kaas door de struif.
Snijd voor een zoete versie de appel in stukjes, bestrooi ze met suiker, bak ze in de boter, zodat ze iets karameliseren, giet er de sherry bij, laat die verdampen en roer de appel met hun vocht en de citroenschil door de struif.

Previous post:

Next post: