Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag gehakt klassiek gevuld gehakt met ei

recept van de log dag gehakt klassiek gevuld gehakt met ei

by de man in de zorg on May 24, 2009

recept van de log dag gehakt klassiek gevuld gehakt met ei
(6 personen)
5 eieren
3 sneetjes witbrood zonder korst
750 gr kalfs- of kipgehakt
1 doosje 8-kruidenmix (Iglo, diepvries)
zout, peper
150 gr achterham in kleine stukjes
2 eetlepels bloem
2 eetlepels boter
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook 3 eieren in ± 7 minuten bijna hard.
Laat ze schrikken en pel ze.
Schenk 1 dl water over het brood.
Meng het gehakt, 2 eieren, het uitgeknepen brood, de kruidenmix, zout en peper in een keukenmachine goed door elkaar.
Meng de ham erdoor.
Vet een wijde ovenschaal in.
Spreid het gehakt op een plank uit tot een rechthoekige lap van ± 1 cm dik en leg de eieren in het midden.
Vouw het gehakt over de eieren dicht, vorm het tot een rol en druk goed aan.
Wentel de gehaktrol door de bloem en leg hem in de ovenschaal.
Verdeel er kleine klontjes boter over en bak de gehaktrol in het midden van de oven in ± 50 minuten bruin en gaar.
Bedruip hem af en toe.
Laat de rol afkoelen en snijd hem in plakken.

Previous post:

Next post: