Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag gepofte aardappel garni

recept van de log dag gepofte aardappel garni

by de man in de zorg on October 10, 2009

recept van de log dag gepofte aardappel garni
4 heel grote aardappelen (Superbinten), 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, 200 gr champignons, 200 gr prei in dunne ringetjes, 200 gr Roquefort, olie, zout, peper, maggi
Boen de ongeschilde aardappelen schoon, prik er met een vork rondom gaatjes in en pof ze in de magnetron gaar (vol vermogen, 10-12 minuten); of wikkel ze in aluminiumfolie en pof ze gaar in de oven (200°C, 11/2 uur). Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Verhit de olie en knijp de knoflook erboven uit. Voeg de uien en de prei toe en smoor het geheel zachtjes gaar. Voeg de laatste 5 minuten de champignons toe. Breng op smaak met peper en zout en/of een scheutje maggi. Snijd de inmiddels gare aardappelen overlangs in, klap ze open en leg ze in een ovenvaste schaal. Giet eventueel het overtollige vocht van het ui-prei-champignonmengsel, verdeel het over de aardappelen en verkruimel er de Roquefort over. Zet de schaal ± 5 minuten onder de grill, tot de kaas is gesmolten en de aardappelen door en door heet zijn.

Previous post:

Next post: