Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag gepofte aardappel met salsa en salade

recept van de log dag gepofte aardappel met salsa en salade

by de man in de zorg on July 14, 2008

recept van de log dag gepofte aardappel met salsa en salade
ingredienten: 4 trostomaten, 1 rode ui fijngesnipperd, 1 eetlepel rode-wijnazijn (of citroensap), 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 x 2 pofaardappels in de schil (voor de magnetron), 2 courgettes, 2 eetlepels olijfolie, 1 krop sla, 1 citroen uitgeperst, 50 g oude kaas in blokjes

Materialen: ovenschaal, aluminiumfolie

Bereiden: Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze tot een salsa met de rode ui, wijnazijn, peterselie en peper en zout. Laat dit minstens 10 minuten staan. Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de courgettes doormidden en vervolgens in de lengte in 5 tot 6 plakken. Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper. Was en droog de sla, scheur de bladeren in grove stukken en meng ze met de plakken courgette en het citroensap. Verdeel de kaas erover. Serveer de aardappels met een flinke schep salsa en de salade.

Previous post:

Next post: