Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag gevulde paprikas met gehakt en rijst

recept van de log dag gevulde paprikas met gehakt en rijst

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag gevulde paprikas met gehakt en rijst
4 groene paprika’s
250 gr gehakt
1 ei
brood- of beschuitkruim
125 gr rijst
1 bouillonblokje
1 klein blikje tomatenpuree
peper, zout
1 schepje suiker
wat citroensap
boter
Was de paprika’s, snijd er een deksel af en haal alle zaadjes en tussenschotten eruit.
Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar en spoel met koud water.
Maak intussen het gehakt aan met het ei en het brood- of beschuitkruim en roer er de gekookte, nog warme rijst door.
Naar keuze kunt u er 1/2 fijngehakt uitje door mengen.
Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze in een ingevette vuurvaste schotel.
Maak een saus van 1/2 liter water met het bouillonblokje, de tomatenpuree,
peper, zout, de suiker en een beetje citroensap.
Laat dit 5 minuten koken en giet de saus op de paprika’s.
Verdeel er nog een paar klontjes boter over en laat het geheel in een hete oven in ± 45 minuten gaar stoven.
Om te voorkomen dat ze bruin worden of aanbranden, kunt u de paprika’s het best met aluminiumfolie of een deksel afdekken.
Bind de saus, als de paprika’s gaar zijn, met bloem of maizena en dien op met rijst.

Previous post:

Next post: