recept van de log dag gnocchi met citroenricotta
Ingredienten: 2 eetlepels olijfolie, 2 courgettes (in kleine blokjes), 1 pak gnocchi di patate (koelverse aardappel-deegkussentjes, 500 g), 1 citroen (schoongeboend), 1/2 zakje peterselie (a 30 g) (fijngesneden), 1 zakje basilicum (15 g) (fijngesneden), 250 g ricotta (kaas), 50 g grano padano (kaas) (grofgeraspt)
Bereiden: Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de courgetteblokjes al omscheppend in 5-7 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kook de gnocchi intussen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer de citroenrasp, het sap en de verse kruiden door de ricotta. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de courgetteblokjes en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi het gerecht naar smaak met de geraspte kaas.