Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag grieks boerenslaatje

recept van de log dag grieks boerenslaatje

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag grieks boerenslaatje
500 gr feta kaas, 6 tomaten, 2 uien, 8 zwarte olijven, 8 groene olijven, 1 koffielepel mosterd, 1 dl olie, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels gehakte bieslook, 2 eetlepels verse gehakte Provenciaalse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm en marjolein), enkele blaadjes krulsla

Snijd de feta kaas in blokjes van ± 1 cm.
Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes van ± 2 cm.
Pel de uien en snijd ze in zeer fijne ringen.
Doe de kaas, de tomaten en de uien, samen met de olijven in een schaal. Klop de mosterd door de olie en de azijn en giet deze vinaigrette over het kaas-tomatenmengsel.
Bestrooi met de gehakte bieslook en de Provenciaalse kruiden.
Was de krulsla en versier er het boerenslaatje mee.

Previous post:

Next post: