Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag horto supal kalokariano zomerse groentesoep

recept van de log dag horto supal kalokariano zomerse groentesoep

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag horto supal kalokariano zomerse groentesoep
(6 personen)
4 eetlepels boter, 1 fijngehakte middelgrote ui, 2 in stukjes gesneden courgettes, 1/2 in stukjes gesneden komkommer, 1/2 fijngesneden krop sla, 6 eetlepels doperwten, 2 tomaten geschild van zaden ontdaan en in stukjes gesneden, 12 sjalotten in plakjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1/2 eetlepel fijngehakte verse munt of 1 theelepel gedroogde munt, 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum of 1/2 theelepel fijngewreven gedroogde basilicum, 2 liter kokende kippenbouillon, 1/2 theelepel suiker, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper
Verhit de boter in een soeppot en sauteer de ui op laag vuur tot ze bruin is. Voeg er de stukjes komkommer, courgettes, sla, sjalotten, doperwten en tomaten aan toe en bak ze 1 minuut in de hete boter.
Voeg alle overige ingredienten toe en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Previous post:

Next post: