Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag italiaanse gehaktballen met rosti

recept van de log dag italiaanse gehaktballen met rosti

by de man in de zorg on October 10, 2007

recept van de log dag italiaanse gehaktballen met rosti
Ingredienten: 100 g salami (in reepjes), 400 g rundergehakt, 2 grote uien (gepeld), 1 kg aardappels (geschild), 10 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels (balsamico)azijn, 500 g tomaten (in plakken)

Bereiden: Salami, 1/2 tl zout en peper door gehakt kneden en hiervan tussen handen 4 ballen draaien. Een ui snipperen en andere ui in dunne ringen snijden. Aardappels (met keukenmachine) grof raspen en in zeef vocht eruit drukken. Uisnippers, zout en peper door aardappelrasp mengen. Van rostimengsel 8 platte rondjes vormen. In 2 grote koekenpannen elk 2 el olie verhitten. Rostikoekjes in olie leggen en ca. 15 min. per kant op matig vuur bakken, tot ze goudbruin en gaar zijn. In braadpan 2 el olie verhitten en hierin gehaktballen rondom aanbraden. Deksel op pan leggen en ballen nog ca. 15 min. op zacht vuur bakken; af en toe keren. In kom rest van olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Op schaal tomaat en uiringen rangschikken, dressing erover druppelen. Gehaktballen en rostikoekjes over vier borden verdelen en serveren met tomatensalade.

Previous post:

Next post: