Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag italiaanse gehaktballetjes

recept van de log dag italiaanse gehaktballetjes

by de man in de zorg on November 14, 2007

recept van de log dag italiaanse gehaktballetjes
Ingredienten: 50 g pijnboompitten (geroosterd), 1 zakje basilicum (15 g) (fijngesneden), 50 g pittige kaas (bijv. grana padano) (grofgeraspt), 1 sneetje brood (oud) (verkruimeld), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 4 eetlepels ricotta (kaas, bakje a 250 g), 500 g half-om-halfgehakt, 3-4 eetlepels olie

Bereiden: Hak de pijnboompitten grof en kneed ze met het basilicum, de kaas, het broodkruim, de knoflook en de ricotta door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het gehakt zo groot als een walnoot (circa 40 stuks). Verhit de olie in een braadpan en bak de helft van de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan. Schep indien nodig een extra lepel olie bij het bakvet en bak het tweede deel van de gehaktballetjes. Lekker met grofgesneden brood en gemengde sla.

Previous post:

Next post: