Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag kaasfondue met bier

recept van de log dag kaasfondue met bier

by de man in de zorg on October 17, 2007

recept van de log dag kaasfondue met bier
Ingredienten: 1 struik bleekselderij, 1 rode peper, 1 eetlepel olijfolie, 3 teentjes knoflook (in plakjes), 1 flesje bier naar keuze (300 ml), 600 g jongbelegen kaas (geraspt), 1 eetlepel maizena, 1 groot stokbrood of pain de campagne (in stukjes)

Bereiden: Snijd de bleekselderijstengels in stukken van 10 centimeter en halveer ze in de lengte. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een speciale kaasfonduepan of een pan met dikke bodem. Bak de knoflook en rode peper zachtjes tot ze geuren. Schep het mengsel op een bord en laat de pan iets afkoelen. Schenk het bier en 100 ml water bij het bakvet en breng dit aan de kook. Voeg beetje bij beetje de kaas toe en laat deze al roerend smelten. Roer in een kommetje de maizena glad met 1 eetlepel water en roer dit papje door het kaasmengsel. Blijf roeren tot de fondue glad en gebonden is. Breng de fondue op smaak met versgemalen peper. Strooi de mix van rode peper en knoflook erover. Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel en geef de bleekselderijstengels en het stokbrood erbij.

Previous post:

Next post: