Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag kabeljauw met knoflook

recept van de log dag kabeljauw met knoflook

by de man in de zorg on June 6, 2006

recept van de log dag kabeljauw met knoflook
600 gr kabeljauwfilet
1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
8 teentjes knoflook
8 sjalotjes
4 gedroogde rode pepers
1 komkommer
3 theelepels zout
1 theelepel suiker
olie om te frituren
5 eetlepels olie
Snijd de visfilet in stukken van ± 3 cm.
Vermeng de kurkuma met 2 eetlepels olie, wrijf de vis hiermee voorzichtig in en laat de vis een half uurtje marineren.
Snijd de teentjes knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, de rode pepers in ringen en de komkommer in plakjes.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de sjalotjes hierin goudbruin en krokant.
Haal ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak nu de plakjes knoflook krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Doe hetzelfde met de rode peper.
Zet de wok even apart.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of braadpan tot 160°C en bBak de kabeljauwfilet, niet alles tegelijk, in 2 minuten goudbruin.
Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken.
Verhit de wok opnieuw.
Schep de gebakken vis om en voeg dan de knoflook, de sjalotjes en de pepers toe.
Voeg het zout en de suiker toe en schep nogmaals om.
Doe het gerecht over op een serveerschaal, leg de plakjes komkommer langs de rand en serveer met witte rijst en een tomatensalade.
Giet daarvoor een klein beetje knoflookolie over de partjes tomaat en fijngehakte ui en bestrooi met een beetje zout.
Schep goed om en garneer met fijngehakte korianderblaadjes.

Previous post:

Next post: