Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag karbonade in tomatensaus

recept van de log dag karbonade in tomatensaus

by de man in de zorg on October 20, 2007

recept van de log dag karbonade in tomatensaus
Ingredienten: 2 x 2 haaskarbonades, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 3 eetlepels balsamicoazijn, 300 g rijst, 1 zak panklare sperziebonen (250 g), 1 zak broccoliroosjes (300 g), 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden), 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 3 theelepels gedroogde tijm, 1 theelepel chilipoeder

Bereiden: Verhit de olie in een hapjespan, bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de tomatenblokjes met sap, de knoflook, balsamicoazijn en tijm toe en stoof de karbonades verder op een laag vuur in 25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook intussen in een ruime pan de sperziebonen in 7-8 minuten gaar, kook de laatste 4-5 minuten de broccoli mee. Serveer de karbonades met de tomatensaus op de rijst, strooi er de peterselie en royaal peper over. Leg de groenten ernaast.

Previous post:

Next post: