Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag keftedakia gehaktballetjes in tomatensaus

recept van de log dag keftedakia gehaktballetjes in tomatensaus

by de man in de zorg on August 28, 2009

recept van de log dag keftedakia gehaktballetjes in tomatensaus
1 ontkorst sneetje witbrood, 2 teentjes knoflook, 1 sjalot, 1 vleestomaat, 300 gr runder- of lamsgehakt, 1 ei, 1 theelepel mosterd
peper, zout, 1 mespunt kaneelpoeder, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel olijfolie, 1 blikje tomatenpuree (140 gr)
Verkruimel het sneetje brood. Pel en snipper de knoflook en de sjalot.
Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vermeng het gehakt met het broodkruim, de knoflook, de sjalot, het losgeklopte ei, de mosterd, peper en zout naar smaak, het
kaneelpoeder en de helft van de peterselie en vorm er kleine balletjes van. Verhit de olie in een ruime koekpan en bak de balletjes hierin rondom bruin en gaar. Voeg de puree en de tomaat toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes koken. Bestrooi de gehaktballetjes met de rest van de peterselie en serveer direct.

Previous post:

Next post: