Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag kogelbiefstuk met portjus

recept van de log dag kogelbiefstuk met portjus

by de man in de zorg on November 11, 2007

recept van de log dag kogelbiefstuk met portjus
Ingredienten: 1 kogelbiefstuk (op kamertemperatuur), 25 g boter, 1 doosje magnetronfrites naturel (diepvries, 125 g), 1 sjalot (gesnipperd), 75 ml rode port, 2-3 trostomaten (in partjes), 75 g fetakaas op olie (pot a 300 g), 1 eetlepel peterselie (gesneden, diepvries)
Bereiden: Biefstuk aan beide kanten bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten. Biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rose bakken. Intussen magnetronfrites volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Vlees uit pan nemen en(in aluminiumfolie verpakt) warmhouden. Sjalot in bakvet 1 min. bakken. Port bij sjalot schenken en op hoog vuur tot lichtgebonden jus inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. In schaaltje tomaat mengen met feta en 1 el olie (uit pot) en peterselie. Kogelbiefstuk met portjus, frites en tomatensalade serveren.

Previous post:

Next post: