recept van de log dag kogelbiefstuk met portjus
Ingredienten: 1 kogelbiefstuk (op kamertemperatuur), 25 g boter, 1 doosje magnetronfrites naturel (diepvries, 125 g), 1 sjalot (gesnipperd), 75 ml rode port, 2-3 trostomaten (in partjes), 75 g fetakaas op olie (pot a 300 g), 1 eetlepel peterselie (gesneden, diepvries)
Bereiden: Biefstuk aan beide kanten bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten. Biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rose bakken. Intussen magnetronfrites volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Vlees uit pan nemen en(in aluminiumfolie verpakt) warmhouden. Sjalot in bakvet 1 min. bakken. Port bij sjalot schenken en op hoog vuur tot lichtgebonden jus inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. In schaaltje tomaat mengen met feta en 1 el olie (uit pot) en peterselie. Kogelbiefstuk met portjus, frites en tomatensalade serveren.