Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag kotosoupa avgolemono kippensoep met ei

recept van de log dag kotosoupa avgolemono kippensoep met ei

by de man in de zorg on July 26, 2009

recept van de log dag kotosoupa avgolemono kippensoep met ei citroensaus
1 hele kip, 1 1/2 liter water, 2 gesnipperde uien, 2 gesneden wortelen, 1 gesneden stengel selderij, verse peper, laurierblad, zout, 300 gr rijst
Maak de kip schoon en was ze. Plaats de kip in een pan met het water en voeg alle kruiden en groenten toe. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 90 minuten sudderen. Verwijder de kip uit de bouillon en voeg de rijst toe. Laat de soep in een gesloten pan nog 20 minuten doorkoken. Maak de avgolemonosaus volgens basisrecept en voeg ze aan de soep toe. Gebruik de kip voor een ander gerecht of maak ze schoon en voeg de stukken aan de soep toe.

Previous post:

Next post: