Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag krielaardappelsalade met maleise honingdressing

recept van de log dag krielaardappelsalade met maleise honingdressing

by de man in de zorg on January 24, 2010

recept van de log dag krielaardappelsalade met maleise honingdressing
Voor de salade: 500 gr krielaardappeltjes, 1 kleine bloemkool, 1 kleine winterwortel of 150 gr worteltjes, 250 gr kouseband, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, zout, peper, 300 gr kipfilet, 4 eetlepels fijngeknipte bieslook, emping of kleine kroepoek
Voor de dressing: 1 eetlepel zoute ketjap (ketjap asin), 1 eetlepel honing, een stukje goela djawa ter grootte van een erwt (of wat bruine basterdsuiker), 5 eetlepels Maleise roerbakolie, 1 eetlepel geraspte gemberwortel
Boen de aardappeltjes schoon en kook ze in water met wat zout beetgaar. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in de lengte in reepjes. Snijd de kouseband in stukken van ± 7 cm. Snijd de ui in dunne ringen. Snipper de knoflook. Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes met de reepjes wortel en de kouseband in ± 4 minuten beetgaar. Giet de groenten af en spoel ze onder koud stromend water. Klop een sausje van de ketjap, de honing, de verkruimelde goela djawa, de roerbakolie, de knoflook, de gemberwortel en peper naar smaak. Dep de kipfilet droog. Bestrijk hem met 11/2 eetlepel van het sausje en rooster de kip onder de hete grill in ± 15 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Bestrijk het vlees tussentijds regelmatig met het sausje. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Schep de gekookte groenten met de plakjes kip en de rest van het sausje door elkaar. Garneer de salade met de uiringen, de bieslook en de emping.
Vegetarische variatie: Vervang de kipfilet door Quornfingers. Schep er voor het bakken 1 eetlepel van de marinade door

Previous post:

Next post: