Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag lint macaroni met truffelsaus

recept van de log dag lint macaroni met truffelsaus

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag lint macaroni met truffelsaus
600 gr grove verse worst
50 gr boter
200 gr slagroom
zout, peper
50 gr zwarte truffel
2 eetlepels olie
250 gr brede lintmacaroni (zie basisrecept)
100 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
De benaming ‘alla Nursina’ geeft al aan dat in dit gerecht truffel is verwerkt.
Truffel geeft aan diverse gerechten een specifieke smaak.
Wie echter om economische redenen de truffel wil weglaten, kan als garnering enkele stukjes namaaktruffel gebruiken.
Verwijder het vel van de verse worst.
Verhit de boter in een pan en braad het worstvlees hierin rul.
Voet de room toe en laat die op laag vuur in 10-15 minuten inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Borstel de truffel onder de koude kraan zorgvuldig af en laat hem drogen.
Breng 3 liter water met zout en de olie aan de kook en kook de lintmacaroni hierin beetgaar.
(Voor heel verse pasta zullen 1-2 minuten voldoende zijn; is de lintmacaroni echter al enigszins gedroogd, dan moet de pasta 3-4 minuten worden gekookt).
Giet de gekookte pasta af, laat ze uitlekken en meng ze met de vleessaus en enkele lepels Parmezaanse kaas.
Doe de lintmacaroni over in een voorverwarmde schaal en schaaf er de truffel over.
Geef er de rest van Parmezaanse kaas apart bij.

Previous post:

Next post: