Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus

recept van de log dag macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus

by de man in de zorg on January 20, 2009

recept van de log dag macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus
500 gr macaroni
zout
10 gr boter
50 gr Parmezaanse kaas
Voor de saus:
2 eetlepels olijfolie
1 kleingesneden ui
1 kleingesneden teentje knoflook
500 gr kleingesneden tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel suiker
1 laurierblad
zout, versgemalen peper
Voor het gehakt:
400 gr gehakt
1 beschuit
1 dl melk
1 ei
4 eetlepels Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 fijngesneden teentje knoflook
een paar druppels citroensap
mespunt chilipoeder
zout, versgemalen peper
25 gr boter
Verhit voor de saus de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook lichtbruin.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, laurier, zout en peper toe en laat de saus 20 minuten sudderen.
Week voor de balletjes de beschuit in de melk en doe er het gehakt en de overige Ingredienten bij, behalve de boter.
Kneed tot alles goed is vermengd en vorm er ± 20 balletjes van.
Laat de boter bruin worden en bak de balletjes onder af en toe schudden in 15 minuten bruin en gaar.
Bereid de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat ze in een vergiet uitlekken.
Smelt 10 gr boter en schep die door de macaroni.
Doe de balletjes door de tomatensaus, giet de saus over de macaroni en warm alles nog even goed door.
Serveer er een schaaltje Parmezaanse kaas bij.

Previous post:

Next post: