Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag marokkaanse kabeljauw

recept van de log dag marokkaanse kabeljauw

by de man in de zorg on June 5, 2006

recept van de log dag marokkaanse kabeljauw
41/2-5 eetlepels bloem
1/2-1 theelepel gemalen komijn
500 gr kabeljauwfilet, ontveld en in stukken van 21/2 cm gesneden
olijfolie om in te bakken
Meng een marinade van:
3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
het sap van 1/2 citroen
6 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
1/2 gesnipperde, niet scherpe ui
1/2 verse Spaanse peper, zonder pitjes, gehakt
1 teen knoflook uit de knijper
zout naar smaak
Meng de bloem en de komijn en wentel de stukjes vis erdoor, zodat ze aan alle kanten met een dun laagje zijn bedekt.
Verhit een laag olijfolie van 3/4 cm in een grote koekenpan en bak de stukjes vis op matig vuur in 5-8 minuten aan alle kanten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Leg ze vervolgens in een kom, giet er de marinade over, dek de kom af met plasticfolie en zet de vis voor het serveren minstens 1 uur in de koelkast.

Previous post:

Next post: