Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag mie in pittige bouillon

recept van de log dag mie in pittige bouillon

by de man in de zorg on November 30, 2007

recept van de log dag mie in pittige bouillon
Ingredienten, 250 g lente-uitjes (in dunne sliertjes), snufje zout, 1 tl maizena, 375 g eiermie, 6 dl kippenbouillon, 2 el lichte sojasaus, 3 el plantaardige olie, 2 lente-uitjes (in dunne sliertjes),
125 g bamboescheuten of champignons (in dunne plakjes), 125 g blaadjes spinazie of Chinese kool (in dunne reepjes), 2 el droge sherry, 1-2 tl sesamolie, 1 tl zout, 1 rode chilipeper
(fijngesneden), een paar takjes koriander

Bereidingswijze: Doe de garnalen met een snufje zout in een kom. Meng de maizena met 1 eetlepel koud water tot een papje. Schep dit door de garnalen . Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de mie af en doe hem in een voorverwarmde schaal. Breng in de pan de bouillon aan de kook, meng er de helft van de sojasaus door en schenk dit mengsel over de mie.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de fijngesneden lente-uitjes zodat de olie hun aroma overneemt. Voeg de garnalen, de fijngesneden bamboescheuten of champignons en de spinazie of Chinese kool toe. Schep dit mengsel kort om. Voeg zout, de resterende sojasaus en de sherry toe. Verwarm alles al omscheppend 1-2 minuten. Schep het mengsel over de mie en sprenkel er sesamolie over. Garneer de mie voor het serveren met chilipeper en takjes koriander.

Previous post:

Next post: