Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag mie met gehakt pindasaus

recept van de log dag mie met gehakt pindasaus

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag mie met gehakt pindasaus
(2 personen)
1 Spaanse peper
1 eetlepel olie
250 gr rundergehakt
zout
1 teentje knoflook
150 gr mie
3 eetlepels pindakaas
1 liter melk
1 eetlepel ketjap manis
1/2 theelepel kerriepoeder
1 mespunt sinaasappelrasp
1 theelepel citroenrasp
Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de peper in 5 minuten rul.
Breng het op smaak met zout en pers de knoflook erboven uit.
Kook in een andere pan de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
gaar.
Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, het gemberpoeder, het kerriepoeder, het citroensap en de sinaasappelrasp door het gehakt en blijf roeren tot een egale saus ontstaat (verdun de saus zo nodig met wat water).
Giet de mie af, verdeel hem over 2 borden en schep de gehaktsaus erover.
Lekker met gestoofde paksoi.

Previous post:

Next post: