Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag opgerolde sandwiches

recept van de log dag opgerolde sandwiches

by de man in de zorg on February 16, 2004

recept van de log dag opgerolde sandwiches
1 wit casinobrood
125 gr boter
50 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels creme fraiche
± 300 gr koude gekookte blanke of groene asperges
enkele druppels Worcestershiresauce
zout, witte peper uit de molen
4 hardgekookt.e eieren
enkele toeven waterkers voor de garnering
Snijd het brood horizontaal in vijf plakken.
Verwijder de onderste en bovenste plakken en neem de korsten van de resterende drie plakken weg.
Snijd de broodplakken in tweeen.
Snijd de asperges in kleine stukjes en maak er met behulp van een staafmixer of foodprocessor een fijne puree van.
Wrijf de puree daarna door een zeer fijne (niet-metalen) zeef.
Snijd ook de eieren in stukken en wrijf ze door een fijne (niet-metalen) zeef.
Roer de boter in een kom tot een zalfachtige massa.
Voeg er onder voortdurend roeren de geraspte kaas, de creme fraiche, de aspergepuree en de helft van de fijngewreven eieren aan toe.
Proef het mengsel en voeg er naar eigen smaak en inzicht Worcestershiresauce, zout en peper aan toe.
Verdeel het mengsel in zes porties.
Bestrijk elke broodplak met de samengestelde boter en bestrooi de plakken met de rest van de fijngewreven eieren.
Rol elke broodplak, te beginnen aan de korte zijde, zo stijf mogelijk op en verpak de rollen, elk apart, in aluminiumfolie.
Leg ze tenminste 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Previous post:

Next post: