Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag ovenschotel met bataat zoete aardappel

recept van de log dag ovenschotel met bataat zoete aardappel

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag ovenschotel met bataat zoete aardappel
(2 personen)
500 gr bataat
2 uien
2 zachtzure appels
citroensap
zout, peper
11/2 dl appelsap
± 40 gr boter
2 eetlepels honing
2 dikke plakken ham a 100 gr
2 eetlepels geschaafde amandelen
2 eetlepels geraspte kaas
Schil de bataat, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Maak er puree van (eventueel met wat vocht uit de koekenpan, na het bakken van de uien en de appels) en voeg zout en peper toe.
Snijd de uien in ringen en fruit ze in 20 gr boter.
Snijd de appels in schijven, besprenkel ze met citroensap en bak ze met de uien bruin.
Voeg het appelsap toe en laat nog 5 minuten koken.
Roer de helft van de honing door het ui-appelmengsel.
Bestrijk de plakken ham met de rest van de honing en leg ze in een beboterde ovenschaal.
Strooi er zout en peper over en bedek ze met de bataatpuree.
Strooi er de amandelen en de geraspte kaas over, leg er hier en daar nog een vlokje boter op en laat het gerecht in een met aluminiumfolie afgedekte ovenschaal in een op 175 °C voorverwarmde oven in 30 minuten door en door heet worden.
Haal het aluminiumfolie de laatste 10 minuten weg.

Previous post:

Next post: