Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag panzanella Italiaanse broodsalade

recept van de log dag panzanella Italiaanse broodsalade

by de man in de zorg on August 17, 2007

recept van de log dag panzanella Italiaanse broodsalade
Ingredienten: 1 ciabatta (oudbakken), 2 eetlepels rode wijnazijn, 4 trostomaten (in stukjes), 1/2 komkommer (in blokjes), 1 kleine rode ui (in halve ringen), 1 zakje verse basilicum (15 g, grofgescheurd), 4 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiden: Ciabatta in grote dobbelstenen snijden, in ruime slakom doen en besprenkelen met azijn. Tomaten, komkommer, ui en basilicum door brood mengen. Olie, zout en peper naar smaak toevoegen. Smaken minstens 15 min. laten intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren bereid worden). Salade over twee borden verdelen.

Previous post:

Next post: