Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag panzanella

recept van de log dag panzanella

by de man in de zorg on February 24, 2004

recept van de log dag panzanella
6 dikke sneden oud, stevig witbrood, zonder korst
5-6 eetlepels krachtige rode wijnazijn
1/2 rode ui
3 rijpe, zoete tomaten
2 stengels bleekselderij met het groen
1/2 gele paprika
20 bladen basilicum
extra vierge olijfolie (liefst Toscaanse)
zout, versgemalen peper
Scheur het brood in stukken en leg die in een grote kom.
Giet er zoveel koud water bij dat het brood onder staat, voeg 5 eetlepels azijn toe en laat het brood ± 20 minuten weken.
Snijd de ui in dunne halve ringen.
Snijd de andere groenten in stukjes en scheur het basilicum grof.
Doe alle groenten en het basilicum in een kom.
Neem het brood uit het water, knijp het goed uit en verdeel het eventueel in stukjes.
Voeg het brood bij de groenten, dek de kom af en zet de salade 30 minuten in de koelkast.
Giet 5-6 eetlepels olie over de salade en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat azijn.
Schep goed door elkaar en serveer direct.
Garneer eventueel met basilicum.

Previous post:

Next post: