Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag pasta met tomatenpesto en pijnboompitten

recept van de log dag pasta met tomatenpesto en pijnboompitten

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag pasta met tomatenpesto en pijnboompitten
1 ui
400 gr dunne groene asperges
40 gr pijnboompitten
50 gr Parmezaanse kaas
400 gr farfalle (strikjespasta)
1 eetlepel olijfolie
2 dl kruidenbouillon
1 1/2 dl Room Culinair of slagroom
5 eetlepels tomatenpesto (zie recept)
Snipper de ui.
Snijd de ondereinden van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van ± 6 cm.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd met een dunschiller mooie schilfers van de kaas.
Kook de pasta in ruim water volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar.
Verhit intussen de olie en fruit de ui hierin 5 minuten.
Bak de asperges 3 minuten mee.
Schenk de bouillon en de room erbij en voeg de pesto toe.
Breng de saus aan de kook en laat haar op laag vuur ± 5 minuten zachtjes koken tot de asperges beetgaar zijn.
Schep de saus met de helft van de kaas en de helft van de pijnboompitten luchtig door de afgegoten pasta en garneer met de rest van de kaas en de pijnboompitten.

Previous post:

Next post: