Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag pasta uit gandia

recept van de log dag pasta uit gandia

by de man in de zorg on June 1, 2006

recept van de log dag pasta uit gandia
Voor de vis:
1 gefileerde zeebaars, een stuk zeeduivel of andere stevige vis (neem de kop en de graten mee)
300 gr pijlinktvis
8 gekookte gamba’s, gepeld maar met staartje
Voor de bouillon:
2 eetlepels olijfolie
1 ui
2 roma-tomaten
2 theelepels paprikapoeder
een stukje rode peper van 2 cm
1 liter water
6 draadjes saffraan
zout
Voor de fideua:
2 eetlepels olijfolie
2 ontpitte en ontvelde roma-tomaten
1 theelepel paprikapoeder
2 uitgeperste tenen knoflook
8 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels citroensap
300 gr fideos of gebroken dunne spaghetti
zout
Trek de kop en de baleinen van de inktvis weg, spoel de zak uit en ontvel hem.
Was de tentakels, de kop en de graten, droog ze en fruit ze in de olie met de gesnipperde ui, de tomaat, het paprikapoeder en het pepertje.
Voeg het water, de fijngewreven saffraan en naar smaak zout toe en laat het geheel 20 minuten koken.
Zeef het vocht.
Snijd de vis en de inktvis in stukken.
Verhit de olie in een wijde pan, bak de stukken vis en de gamba’s erin bruin en neem ze uit de pan.
Fruit de tomaat en het paprika erin en voeg de pasta toe.
Schenk de bouillon erover en kook onder deksel 10 minuten.
Roer de knoflook, de peterselie en het citroensap erdoor, leg de vis er bovenop en warm alles goed door.
Laat het gerecht dan 5 minuten staan.

Previous post:

Next post: