Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag patsas lamssoep

recept van de log dag patsas lamssoep

by de man in de zorg on January 1, 2004

recept van de log dag patsas lamssoep
(6 personen)
1 1/2-2 liter water
1-1 1/2 kg lamssoepbeenderen
2 kleine gepelde uien
2 theelepels zout
versgemalen zwarte peper
een paar takjes peterselie
3 eieren
het sap van 2 citroenen
Breng het water aan de kook, doe er de soepbotten in, breng het water weer aan de kook en schuim de soep af.
Temper het vuur.
Voeg de ui, zout en peper toe en laat 1 1/2 uur trekken.
Schep de soepbotten uit de pan en snijd het vlees eraf.
Doe dat terug in de soep.
Laat de soep nog 1/2 uur koken.
Verwijder de uien.
Roer de eieren en het citroensap door elkaar, zoals beschreven bij avgolemonosoep.
Voeg het eimengsel aan de soep toe en serveer direkt.
Garneer met peterselie.

Previous post:

Next post: