Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag penne met broccoli knoflook en walnoten

recept van de log dag penne met broccoli knoflook en walnoten

by de man in de zorg on October 31, 2007

recept van de log dag penne met broccoli, knoflook en walnoten
Ingredienten: 100 g walnoten, 2 rode pepers, 4 teentjes knoflook, 400 g penne, zout, 3 eetlepels olijfolie, 2 maal 300 g panklare broccoli (roosjes)

Materialen: keukenpapier

Bereiden: Walnoten fijn hakken. Noten in droge koekenpan goudbruin roosteren, op bord laten afkoelen. Pepers halveren, zaadjes verwijderen en pepers in reepjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Penne in ruim water met zout in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen broccoli in 3-4 minuten beetgaar koken. In kleine koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Knoflook op laag vuur krokant en goudbruin bakken; uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. In bakvet peperreepjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Penne mengen met 1 eetlepel olie, broccoliroosjes, walnoten en rode peper. Knoflookplakjes erover strooien en direct serveren.

Previous post:

Next post: