Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag penne met zeevruchten in tomatensaus

recept van de log dag penne met zeevruchten in tomatensaus

by de man in de zorg on July 26, 2008

recept van de log dag penne met zeevruchten in tomatensaus
Ingredienten: zout, 400 g volkoren penne (pasta, pak a 500 g, Biologisch), 1 zak zeevruchtencocktail (diepvries, 500 g), 1 aubergine, 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie, 1 fles sugocasa cipolla e aglio (saus, 690 ml), 100 ml droge witte wijn, peper, 1 zak rucolasla (75 g)

Bereiden: In ruim water met zout penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Zeevruchtencocktail volgens gebruiksaanwijzing ontdooien en goed droogdeppen. Aubergine in kleine blokjes snijden. In hapjespan ansjovisfilets smelten. Aubergineblokjes hierin 4 min. bakken. Tomatensaus en wijn toevoegen. Ontdooide zeevruchtencocktail erdoor scheppen en saus op laag vuur door en door verwarmen. Op smaak brengen met (zout en) peper. Penne afgieten, scheutje van kookwater door tomatensaus roeren en penne met saus omscheppen. Rucola over vier diepe borden verdelen en penne erop scheppen.

Previous post:

Next post: