Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag peperbiefstuk op groene salade met mierikswortel

recept van de log dag peperbiefstuk op groene salade met mierikswortel

by de man in de zorg on November 29, 2007

recept van de log dag peperbiefstuk op groene salade met mierikswortel
Ingredienten: 2 dikke biefstukken (samen 500 g), 1 el gekleurde peperkorrels (grof geplet), 200 ml magere yoghurt, 2 el mierikswortelsaus (naar smaak), 1 tl teentje knoflook (uitgeperst), 150 g gemengde groene sla, 100 g kleine champignons (in plakjes), 1 el olijfolie, grof zeezout, zout en peper

Bereidingswijze: Verwijder eventueel vet van de biefstukken en wrijf ze in met de geplette peperkorrels en het grove zout. Meng de yoghurt met de mierikswortelsaus, knoflook en zout en peper naar smaak. Schep er voorzichtig de slabladeren door met de plakjes champignon en het merendeel van de ringen rode ui. Verhit de olie ineen koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 2 minuten tot de onderkant bruin is. Draai de biefstukken om en bak ze nog 2 minuten voor medium rare, 3-4 minuten voor medium of 5 minuten voor doorbakken. Verdeel de aangemaakte sla over het midden van 6 bordjes. Snijd de biefstuk in dunne plakken en rangschik de plakjes op de sla. Garneer met de achtergehouden uiringen.

Previous post:

Next post: