Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de log dag preistamppotje met noten en shii takes

recept van de log dag preistamppotje met noten en shii takes

by de man in de zorg on October 21, 2007

recept van de log dag preistamppotje met noten en shii takes
Ingredienten: 4 eetlepels olie, 2 zakken gesneden prei (a 300 g), 1-2 theelepels kerriepoeder, 2 bakjes shii-takes (a 100 g), 1 eetlepel sojasaus, 2 pakken aardappelpuree met boter (koelvers, a 450 g), 100 g cashewnoten (gezouten) (grofgehakt)
Bereiden: Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok en roerbak hierin de prei 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en de kerriepoeder. Leg de prei apart. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de shii-takes al omscheppend op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Breng ze op smaak met sojasaus en (versgemalen) peper. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de prei er losjes doorheen. Schep vervolgens op een handje na de cashewnoten door het stamppotje. Verdeel de stamppot over de borden, schep de paddenstoelen op de stamppot en strooi de rest van de noten eroverheen.
Tip: In plaats van shii-takes kun je ook kastanjechampignons gebruiken.

Previous post:

Next post: